torstai 1. toukokuuta 2014

Asiaa alkoholista

Ihana ja rauhallinen aamu, maittava aamupala, vapaapäivä töistä, ja krapulasta ei tietoakaan!
Näin alkoi mun vappupäiväni.
Eilinen päivä menikin töissä, pääsin puoli kuuden aikoihin, kävelin Mannerheimintiellä, ja monia ihan ympäri päissään olevia ihmisiä käveli vastaan jo siihen aikaan, mikä siinä viehättää?
Miksi pitäisi vetää pää täyteen, örveltää, tehdä tyhmyyksiä ja nolata itsensä totaalisesti, "pitääkseen hauskaa"?
Ja mitä siitä saat... seuraavana päivänä huonon olon.
Kuitenkin tämä dokaaminen on oikein mieluisa harrastus monille ihmisille, alkoholihan yhdistää ihmisiä, eiku?
Tottahan tuo on, esimerkkinä toimin hyvin minä itse, en juo, enkä halua juoda monesta syystä, mitä minä ja muut ihmiset jotka eivät käytä alkoholia tekevät juhlapäivinä, pyytääköhän joku mukaansa juhlimaan? Ei, ainakaan minun tapauksessani.


Tokihan ihmiset juovat myös paetakseen jotain, mutta alkoholi ei todellakaan ole ratkaisu ongelmiin, eivät ne ongelmat katoa viinaa kittaamalla.
Ja alkoholistakin voi tulla ongelma, mutta siitä nyt ei ehkä tarvitse puhua sen enempää.

Ei näin.
Terveydelliset syyt juomattomuuteeni: 
1. Runsas alkoholin käyttö pienentää ja heikentää lihaksia, juomisen seurauksena lihassolut pienenevät ja hermosto kärsii.
2. Alkoholi sisältää todella paljon energiaa, yhdessä grammassa on seitsemän kaloria.
3. Alkoholi hidastaa rasvanpolttoa, jo kaksi annosta alkoholia hidastaa rasvanpolttoa jopa 73 % ainakin kahden tunnin ajaksi, tämä johtuu siitä että rasvanpolton sijaan kroppa joutuu keskittymään alkoholin hajottamiseen maksassa, nämä vaikutukset näkyvätkin alkoholistinaisilla, rasva on kertynyt keskivartaloon, kaljamaha ei ole mikään tuulesta temmattu käsite!
4. Alkoholi kuivattaa kehoa, se estää nestetasapanoa säätelevän hormoonin toimintaa, mitä vahvempaa juomaa, sitä enemmän kroppa kuivuu. Nesteen poistuminen heikentää suorituskykyä erityisesti kestävyys lajeissa ja altistaa krampeille.
5. Alkoholi hidastaa palautumista, lähes päivittäin treenaavan palautumisajan pitäisi olla mahdollisimman laadukasta, ja lihakset ja maksa on hyvä saada treenin jälkeen täytettyä tehotreenin polttoaineella, eli hiilihydraateilla. Alkoholi hidastaa hiilareiden varastoitumista lihassokeriksi.
"Jos syön tänään vain kerran, voin ottaa illalla enemmän" Onko tuttua? 
Hiilareiden varastoituminen hidastuu erityisesti silloin, kun yrität kompensoida drinkkien kaloreita välttämällä syömistä, se myös latistaa seuraavien treenien tehoja, vaikka krapulan oireet olisivatkin jo kadonneet.
6. Krapulassa treenaamaan? Kuka hullu niin tekisi... 
No mutta kuitenkin, lievällä krapulalla on pieni vaikutus lihasvoimaan ja lyhyisiin tehokkaisiin suorituksiin, mutta kestävyyssuorituskyky kärsii, syynä on muun muassa heikentynyt nestetasapaino.
Vaikka puntti nousisikin krapulassa salilla ihan mallikkaasti, kannattaa jättää krapula treenit väliin, krapulassa treenaaminen altistaa vammoille heikentyneen suorituskyvyn ja tarkkaavaisuuden takia, ja kuivat lihakset myös kramppaavat helposti.
Lenkillä sykkeet nousee ja sydämmentykytysten ja lievien rytmihäiriöiden riski kasvaa, krapulapäivänä kannattaa mielummin suunnata virkistävälle kävelylenkille.
7. Alkoholista kokonaan palautuminen voi kestää jopa 5 päivää.
8. Baarista kotiin grillin kautta, taikka tilataan pizzaa aamulla kotiin? Tuttua tämäkin, eikö?
Toisin kuin luullaan, rasvaisen ruoan syönti ei auta krapulaan, vaan pahentaa sitä lisätessään vatsahappojen eritystä. Krapulassa suositellaan syödä hitaita hiilihydraatteja.

Vain terveydelliset syyt eivät ole syy juomattomuuteeni, olen jo hölmöillyt tarpeeksi alkoholin kanssa, ja olen saanut tarpeekseni siitä, eikä mulla ole mitään kiinnostusta sitä kohtaan.
Kaikki tekee omat valintansa, ja tämä on minun valintani, ja minun mielipide asiasta.


Lopetan nyt tämän "saarnaamisen" ja toivotan hauskaa vappua ja ihanaa toukokuun alkua kaikille! 
Syökäähän munkkeja ja pitäkää kivaa minunkin puolesta! :)
♥ Sanni


Kuvat: WeHeartIt

14 kommenttia:

 1. Asiapostaus! Mun tuli juotua eilen vain 3 siideriä ja vähän viiniä, mutta kun harvoin juon niin olo ei ole tänään mikään hehkein. Eilen oli hauskaa, mutta se hauskuus sitten kostautui. Nyt taas ymmärrän miksi juon vain todella harvoin.. Ei kyllä taida tehdä vähään aikaa mieli alkoholia, mutta oli silti ihan kiva päästä nollaamaan! Toisaalta toivon, että mulla olis ollut samanlainen rento vappuaatto kuin sulla :) Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on ihan okei välillä vähän pitää hauskaa ja nollata, kuhan ei ihan överiksi mene! Ja hyvää vappua sulle myös :)

   Poista
 2. itelläni on vaan se ongelma, että muut kaverit haluu juoda mutta mä en. osaatko neuvoa mikä avuski sit kun kaverit painostaa juomaan vaikka ei ite yhtään tahtoisi? just ton kalorimäärän ja lihasjutun takia, koska itekkin treenaan 5-8krt viikossa, niin tuntuu kamalalta litkiä ees kerran vuodessa vappuna edes yks hörppy siideriä, kun ei oikeesti vaan mieli tee eikä tahdo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä ikinä tee mitään mitä et halua! Tosi ystävät eivät pakota sua juomaan, ja heidän kuuluisi kunnioittaa päätöstäsi ja elämäntapaasi. Itsekin olen menettänyt osaksi juomattomuuteni takia monia ystäviä, mutta siinä taas huomaa ketkä ovat tosi ystäviä ja ketkä ei! Ehkä kannattaa puhua tästä asiasta kavereidesi kanssa, ja sanoa heille että painostaminen ei tässä auta, olet valintasi tehnyt! :)

   Poista
 3. Moikka! Kävikö sulla niin, että kaverit hylkäsivät, kun et enää halunnut juoda vai otitko itse etäisyyttä? Oon kokonaan lopettanut juomisen ja tuntuu, että sen myötä on kaveritkin ottaneet etäisyyttä.. Ikävä juttu, mutta eihän ne mitään kunnon kavereita sillon oo..:/ kiva postaus ja blogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kaverit pikkuhiljaa vaan katosivat, ja uskon että juomattomuuteni takia muhun ei olla yhteydessä enää nykyään, ennen en ottanut itse etäisyyttä, mutta nykyään kyllä sanoisin ei jos mua nyt joku sattuu joihinkin ryyppäjäisiin kysäsemään, mulla on vaan niin pää täynnä sitä touhua että ei kiitos! Ja näimpä, oikeat kaverit pysyvät rinnallasi ja kunnioittavat päätöksiä!!
   Ja kiitos paljon! :) ♥

   Poista
 4. mä en oo koskaan edes koskenut alkoholiin enkä yhtään kadu. voi olla, että kun täytän 18 nii tulee lähettyä baariin mut en mitään övereitä aio vetää, tiiänhän mä ettei sillä mitään hyvää vaikutusta kroppaan ole. tämmöset asiapostaukset on miellyttävää luettavaa, eli lisää näitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla, että jotkut nuoret ovat vielä fiksuja, jatka samaan malliin! Kyllähän sitä saa ja kerkeää aikuisena sitten silloin tällöin sitä kuppia nostaa kunhan ei mene ihan överiksi :) Ja kiva kuulla, jatkossa siis lisää asiaa! :-)

   Poista
 5. uskalsitko noita munkkeja syödä, vaikket yleensä herkkuja syö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on Weheartit:istä! Munkit ovat menneet tänäkin vuonna muihin suihin! :D

   Poista
 6. lopeta nyt toi jeesustelu ja mee sinne salilles...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse lukea jos ei kiinnostusta löydy, mä saan postata ihan sellaisista asioista mistä itse haluan! Kiitos kommentistasi.

   Poista
  2. Mitä jeesustelua siinä on, jos kertoo alkoholin vaaroista ja vaikutuksista, jotka ovat totisinta totta? :O No, mutta aina näitä negatiivisia mielensäpahoittajia ja toisia provosoivia ihmisiä löytyy.

   Sulla on mielenkiintoinen blogi. :) Hieman pistää silmään kirjoitusvirheet, mutta mikäli sulla on lukihäiriö, niin sen ymmärtää kyllä. :) Pidä toi asenne! :)

   Poista
  3. Luulisin että tuon kommentin takana saattaa olla joku jolle alkoholi maistuu vähän liikaakin, joten varmasti vain katkera tyyppi :D Ja ihan totta, valitettavasti aina on jotakin negatiivista sanottavaa... Ja kiitos, mukava kuulla, ja mulla on juu lukihäiriö, eikä äidinkieli ole ikinä ollut hyvä, pilkku ja yhdyssana virheet on mulle tosi yleisiä, yritän kuitenkin panostaa teksteihin niin hyvin kuin pystyn :)

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kaikki typerät ja herjaavat kommentit menevät suoraan roskapostiin!
-
Kiitos paljon kivasta kommentista! ♥️