keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Motivaatio huipussaan

Yli kaksi viikkoa olemme lomailleet täällä Turkissa, ja ikävä kotimaata kohden alkaa jo painaa päälle. On ikävä kotia, on ikävä omaa pehmeää sänkyä, on ikävä ystäviä, on ikävä raskaita ja hikisiä kuntosali treenejä ja on ikävä normaalia ruokavaliotani. Minua on jopa alkanut ahdistamaan tämä lomailu, kun täällä täytyy olla niin pitkä aika, ja kun tietää että ei pääse pois mitenkään, mutta tässä tilanteessa pitäisi osata vain rentoutua ja nauttia hetkistä, kyllähän ne arkiset asiat ja harrastukset minua siellä Suomessa odottaa!


Suuri kaipuu on kuntosalille, se vain yksinkertaisesti kuuluu monena päivänä viikossa mun päivä ohjelmaani, enkä ikinää jättäisi treeniä välistä, mitä nyt täytyisi tehdä kun olen kuukauden pakkolomalla kuntosali treenistä? Ensimmäisinä päivinä löysin läheisen kylän rannalta ulkotreeni laitteita, olen hyödyntänyt niitä muutamaan otteeseen ja käynyt rannassa aamu treenillä äidin kanssa.
Yhtenä päivänä sain inspiraation ja innostuin suunnittelemaan itse lihaskunto treeniä jonka voisi suorittaa missä vain. Postasin treenin kulun kuvineen blogiini, ja en olisi ikinä voinut uskoa minkälaisen suosion se saavutti lukijoideni keskuudessa! Sain monet positiiviset kommentit jotka piristivät hurjasti, ja 100 lukijaakin tuli täyteen, vau! ♥
Ihan huikeeta, tervetuloa kaikille uusille lukijoille!


Niinkuin otsikosta voi selvitä, minulla on motivaatio ihan huipussaan! Tämä loma ja hieman erilaiset elämäntavat täällä ovat vaan vahvistaneet mua, on mukavaa lomailla, mutta odotan kyllä paljon sitä kun pääsee takaisin kunnon kuntosali treenin kimppuun, kuukauden tauon jälkeen varmasti treeni luistaa loistavasti kun lihakset ovat saaneet kunnolla palautua, kun täällä ei ole voinut vetää niin kovaa pumppia päälle.
En olekkaan tainnut ennen puhua siitä mistä minä saan motivaatiota kuntoiluun sekä kurinalaiseen ja terveelliseen syömiseen, joten ajattelin hieman avata asiaa, ja kertoa hieman minun motivaation lähteistäni.
Ensinnäkin suureksi motivaation lähteeksi voin mainita blogini, kaikki positiiviset kommentit ja uudet lukijat motivoivat mua lisää tekemään asioita ja kokeilemaan kaikkea uutta. Eikä ainoastaan oma blogini ole motivaattorini, seuraan monia muitakin samanhenkisiä kuntoiluun, terveellisiin elämäntapoihin ja hyvinvointiin liittyviä blogeja,  joita on mukava lukea ja jotka antavat motivaatiota kukin omalla tavallaan. Suosikki blogejani ovat mm. iloisen ja pirteän Monnan blogi Monna treenaa!, josta löytää vaikka mitä kivaa luettavaa, sekä Ainon Tarinoita treenaamisesta blogi jossa on todella mielenkiintoisia ja motivoivia postauksia, ja Kian blogi Cheat Clean, jossa on paljon asiallisia ja kiinnostavia postauksia, unohtamatta herkullisia terveellisiä reseptejä!
Myös Instagram ja weheartit on paikka josta saa motivaatiota niin treeneihin kuin terveelliseen syömiseen, nämä some sivustot pursuaa kaikenlaisia upeita fitness-vartaloita ja herkullisen näköisiä terveellisiä annoksia!

Hyvinvointi ja terveys on minulle oikeastaan suurin syy miksi elän näin, haluan antaa kropalleni hyvää polttoainetta, eli terveellistä ja ravinne rikasta ruokaa, jotta se toimii oikein ja pysyy mukana liikkeessä. Minulle liikunta ja kuntosalilla pumppaaminen tuo hyvää oloa, purkaa mahdollista stressiä, unohtamatta positiivisiä muutoksia vartalossa. Kaikki eivät suinkaan pidä kuntosalilla huhkimisesta, mutta olisi hyvä jos kaikki löytäisivät itselleen sopivan liikunta harrastuksen, josta pitää, vaikka tietäisi jonkin lajin todella tehokkaaksi ja kaveri, tuttu taikka oma idoli sitä harrastaisi, mutta se ei innosta sinua itseäsi, silloin laji on väärä juuri sinulle. Liikunnasta tulisi nauttia ja kaikkien pitäisi löytää oma suosikki liikunta muotonsa, on se sitten kuntosali treeniä, jalkapalloa, uintia tai vaikka sumopainia!


Mainitsinkin jo äsken positiiviset muutokset vartalossa, nehän motivoivat paljon. On sitten tavoitteena laihduttaminen, kiinteyttäminen taikka lihasten kasvatus, onhan se mahtava tunne kun huomaa että kovalla työllä on ansaittu tuloksia, ja motivaatio vain kasvaa kasvamistaan, itsetunto nousee ja minäkuva paranee.
Tietysti on myös jaksoja jolloin tulosta ei tunnu näkyvään laisinkaan ja myös aloittelijat treeni maailmassa, muistakaa se, että tulokset eivät synny silmän räpäyksessä, mutta kyllä niitä vielä tulee! Hard work pays off!


Seuraavaksi voisin mainita urheilu vaatteet ja varusteet, vaikka ei treenaamisen pitäisi olla niistä kiinni, mutta kyllähän mukavat ja kivan näköiset treeni kuteet on aina plussaa!
Kuvitellaampa tilanne, olet juuri hankkinut ihanat uudet treeni vaatteet ja värikkäät hyvin istuvat juoksu kengät, tekeekö mieli lähteä treenaamaan? Minä ainakin vastasin ehdottomasti kyllä! Uudet hankinnat jotka liittyvät treeniin saavat ainakin minut heti lähtemään treenaamaan, koska haluan kokeilla uutta asiaa, on sitten kyse uudesta lisäravinteesta, vaatteista taikka kengistä.

Siinäpä oli muutamat minun motivaation lähteet, nyt on sinun vuorosi kertoa mikä sinua motivoi urheilemaan? Anteeksi tämän postauksen hieman sekalaiset kuvat, parempi mielestäni sekalaisten kuvien kera kuin ilman, vai mitä?
Ps. olen miettinyt jo uutta rasvanpoltto treeniä, jonka aion toteuttaa todennäköisesti vielä tämän viikon aikana myös blogiini, pysykää kuulolla!

2 kommenttia:

  1. Oi kiitos paljon, sunkin blogi kyllä lukeutuu ehdottomasti mun lemppareihin! :) Ymmärrän hyvin sun kaipuun Suomen arkeen ja varmasti halu salille on kova. Yritä kuitenkin vaan miettiä niitä myönteisiä asioita pienestä tauosta, niin kuin oot jo osannut tehäkin :) Ja niin pinnalliselta kuin se saattaakin kuulostaa, mutta erityisesti uudet treenivaatteet tekevät treenaamisesta tuplasti kivempaa! Pitäisi taas päästä vähän shoppailemaan, koska mun vaatteet alkavat olla jo aika nähtyjä salilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä mitään, ja mukava kuulla! :) Ja niin, kyllä tämä tästä, aika menee muutenkin todella nopeasti että kohta huomaa jo että on talvi ja sitten on vain ikävä Turkin tunnelmaa ja lämpöä, pitää nyt nauttia aivan tappiin asti! :) Ja näimpä, itsekin olen täältä löytänyt muutamat uudet treeni kuteet, odotan innolla että saan vetää uudet pöksyt jalkaan ja lähteä salille pumppaamaan!

      Poista

Kommentoithan asiallisesti, kaikki typerät ja herjaavat kommentit menevät suoraan roskapostiin!
-
Kiitos paljon kivasta kommentista! ♥️