sunnuntai 17. elokuuta 2014

Ruokavalion merkitys

Täällä ollaan taas! Moneen päivään en ole edes avannut bloggeria taikka käyttänyt lähestulkoon ollenkaan sosiaalista mediaa, mutta ehkä instagram seuraajani jo tietävätkin missä tämä tyttö on viikonlopun viilettänyt. Olin Weekend Festivaaleilla kumpanakin päivänä, ja nyt kyllä tuntuukin kropassa siltä että koko viikonloppu on tampattu ja oikein tunteella, kurkkukin on kiepeä sekä ääni käheänä siitä kiljumisesta ja huutamisesta. Mulla oli tosi huikea viikonloppu, muutamaa muuttujaa lukuunottamatta. Tutustuin uusiin upeisiin ihmisiin, tanssin sydämmeni kyllyydestä ja pidin hauskaa, mahtava lopetus tälle kesälomalle!

Weekendien kuva saldoni jäi hyvin lyhyeksi, kamera oli kyllä mukanani, mutta se pysyi kokoajan visusti laukussani, keskityin vain musiikin fiilistelyyn ja tanssimiseen, joten tällä kertaa jäätte ilman mitään ihmeellisimpiä festivaali kuvia, mutta koko some pursuaa weekend kuvista ja videoista, joten ehkä olette jo perillä sen meiningeistä vaikka ette olisikaan itse olleet paikalla!
Minun suosikki artistejani oli Calvin Harris, Deorro, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike ja koko potin eilen räjäyttänyt Hardwell!

Harmittamaan jäi kyllä kun missasin Contiezin ja Showtekin, koska perjantaina jonotimme aluksi väärässä jonossa lähes puoli tuntia ja sen jälkeen vielä kesti lähestulkoon tunti että pääsimme porteista sisään. Siitä kyllä miinukset näille festareille kun asiat oli organisoitu tosi huonosti ja mielestäni aivan liikaa porukkaa oli sisällä.
Tästä pääsenkin otsikon mukaiseen aiheeseen, negatiivisten asioiden kautta. Kuten jo aikaisemmin sanoin, viikonloppuni oli huikea, muutamia muuttujia lukuunottamatta. Tänä viikonloppuna on tullut syötyä miten sattua, taikka ei ollenkaan ja yö unet ovat jääneet hyvin vähälle. Tässä tilanteessa taas huomaa miten paljon ravinto ja uni vaikuttaa heti mieleen ja kroppaan. Perjantain ja lauantain välisenä yönä oksensin moneen otteeseen sekä olin todella huono vointinen, joka ei tosiaankaan johtunut minkäänlaisesta alkoholin siemailusta, kuten monet varmasti teistä lukijoistani tietää että olen absolutisti. 
Perjantaina söin aamiaisen ja kevyen lounaan ennen weekendeille menoa ja tyhmänä unohdin ottaa vesipullon ja rahaa mukaan festareille, olin siis koko loppu päivän ja yön syömättä ja juomatta, ja se kostautuikin yöllä kotiin tultuani kauhealla nälällä sekä tajuttoman kovalla janolla ja tietenkin oli pakko jotakin ravintoa kropalle antaa tyhmänä keskellä yötä ja luulempa että sen takia aloinkin oksentamaan, onneksi jo päivällä oli parempi olo ja pääsin lähtemään festareille toiseksi päiväksi hieman viisaampana vesi pullon ja omien eväiden kanssa.
Veden juonnin tärkeys selkesi nyt minullekkin oikein kunnolla, kun aika varmasti kärsin perjantaina nestehukasta ja minulla oli aivan veto pois kun pääsin kotiin. En ole ennen kiinnittänyt niinkään huomita veden juontiini, vaikka se olisikin todella tärkeää. 

Sanomattakin selvää että veden juonti auttaa ylläpitämään nestetasapainoa, ja se on hyvin tärkeää sillä ihmisen elimistössä on noin 60% painosta on vettä. Ja vettä tarvitaan ruuan sulatuksessa, verenkierrossa, syljen muodostuksessa, ravinteiden kuljetuksessa ja kehon lämpötilan ylläpidossa, veden juonti auttaa myös kontrolloimaan painoa, sillä onhan se vatsaa täyttävää, sekä ruoka-annokset jotka sisältävät paljon vettä saavat vatsan tuntumaan täydeltä, sillä ne imeytyvät kehoon hitaammin. Vesi antaa myös virtaa lihaksille, ja siksi on ehdottoman tärkeää juoda harjoittelun aikana.
On siis suositeltavaa kantaa aina juomapulloa laukussa mukana, minne ikinä menetkään! Niin minäkin aion tehdä jatkossa.Treeni ja ruokavalio kulkee aivan käsikädessä toisiensa kanssa, et voi saada tuloksia taikka palautua kunnon treenistä, jos et saa oikeanlaista ravintoa. Sekin tuli todistettua tänä viikonloppuna, kun syömiset ja proteiinin saanti on jäänyt hyvin vähälle, niin lihaksetkaan eivät ole palautuneet tämän viikon aikaisemmista kuntosali treeneistä ja joka paikkaa kolottaa.
Terveelliset elämäntavat ovat muutenkin hyväksi keholle sekä mielelle, vaikka ei sen kummemmin mitään treenaisikaan.
Nyt kun olin juuri ulkomailla ja tänä viikonloppunakin tuli syötyä eri tavalla kuin normaalisti, huomaa kyllä eron heti, kun ei olekkaan enää niin pirteä ja energinen olo kuin normaalisti, vatsa ei toimi oikein ja päätä särkee... Kun on ollut monia tunteja syömättä on hyvin voimaton olo ja ainakin minä olen nälkäisenä hieman kärttyisempi. Myös epäterveellisen ruuan syömisen jälkeen olo on tukala ja inhottava, eikä roska ruuan taikka herkkujen ravintoarvotkaan näytä tosiaankaan hyviltä, eikä niiden voimalla jaksa pitkään. Erittäin sokeri pitoiset herkut nostavat veren sokerin hetkeksi korkealle, jonka seurauksena on loppuen lopuksi alhainen verensokeri, sillä kun veri tulvii sokeria, se nostaa insuliini ja rasvatason hetkessä, jonka ansiosta sokeria poltetaan nopeasti ja se johtaa veren sokerin laskuun. Toisin on jos syö hyviä hiilihydraatteja, tällöin verensokeri nousee hitaasti mutta säilyy korkealla pitkään ja energiaa riittää pidempään. Tietenkin välillä myös herkuttelu ja roska ruuan syöminenkin voi olla ihan suotavaa, sillä se antaa hyvän boostin aineen vaihdunnalle. 

Jos haluat lukea lisää oikeanlaisesta ravinnosta, voit lukea toisen postaukseni koskien sitä. (Klick)

Tämä viikonloppu on kyllä ollut kunnon huijausta elämäntapojeni kannalta, mutta huomenna taas pääsee normaaliin rytmiin ruokailujen, unen ja treenin kannalta, ja koulunikin alkaa huomenna joten normaali arkirytmi pärähtää käyntiin. 
Hyvää pian alkavaa viikkoa kaikille!
 Sanni
Kuvat: Weit

8 kommenttia:

 1. Oli aivan huikea weekend kyllä! Itekkin huomasin, että kroppa oli väsynyt ja veden juonti vähän unohtui siellä fiilistellessä. Tuli siellä kanssa sitten syötyä vähän mitä sattuu. Unohdin myöskin ottaa oman vesipullon mukaan ja jouduin sitten sieltä kalliilla hinnalla ostamaan vesipullon, jonka loppujen lopuksi hävitin ja rahatkin olivat jo siinä vaiheessa loppunut niin en päässyt ostamaan uuttakaan... Ens kerralla pitää yrittää tsempata ton veden juonnin kanssa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ei varmastikkaan olla ainoita joilla vähän nesteytys ja ravinto unohtui, ja oli kyllä vähän pettymys nuo Weekendejen hinnat, ihan törkeitä riistoja kun vesipullosta piti maksaa 3 euroa! :/ Ja niimpä! :D

   Poista
 2. Voi että mäkin oisin niin halunnut olla tänä vuonna tuolla! Ja tosi harmi toi sun paha olo, mulla kävi melkein sama juttu viikko sitten. Olin kaverilla viettämässä iltaa ja en sitten syönyt varmaan 9 tuntiin mitään, join vaan vettä ja maha oli niin kipeä, että olisi tehnyt mieli kuolla. Mikään ei tunnu niin hyvältä kuin saada säännöllisesti terveellistä ruokaa masuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin sain lipun aivan viime hetkellä, onneksi! Oli kyllä aivan mahtava viikonloppu, voi kun vain voisi kelata aikaa taakse päin ja palata weekendeille! Harmi oli kyllä tuo pahoinvointi, mutta onneksi se meni nopeasti ohi ja nyt taas kroppa saa ravintoa normaaliin tahtiin ja voi hyvin! Kannattaa ehdottomasti osallistua Weekend festareille ensi vuonna, oli sen verran hieno kokemus, minäkin jo varmasti ennakko varaan liput heti kun tulevat! :D

   Poista
 3. Niin täyttä asiaa, ja hyvin kirjoitettu ruoan merkityksestä terveyteen! :) Myös toi riittävä veden juonti on tosiaan asia jonka liian moni valitettavasti laiminlyö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja se on kyllä totta! Edes itse minäkään en siihen aikaisemmin sen enempää huomiota kiinnittänyt, vaikka niin terveellisesti elänkin! :D

   Poista
 4. Olipas paljon yhdyssana- ja kirjoitusvirheitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani jos ne silmääsi häiritsevät! Minulla on lukihäiriö, enkä ole ikinä ollut hyvä äidinkielessä, joten anteeksi että kirjoitukseni eivät ole täydellisiä :D

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kaikki typerät ja herjaavat kommentit menevät suoraan roskapostiin!
-
Kiitos paljon kivasta kommentista! ♥️