sunnuntai 24. elokuuta 2014

tavoitteena elämäntapamuutos

Oletko joskus kenties yrittänyt muuttaa elämäntapojasi, mutta homma onkin mennyt aivan pipariksi ja aiemmat huonommat elämäntavat ovat tulleet takaisin kuvioihin mahdollisen tuloksettoman pika dieetin jälkeen? Uskoisin että näin on käynyt hyvinkin monelle, valitettavasti pikakeinoja terveyteen ja parempaan kuntoon ei ole. Hetken ajan paastoaminen, karppaus taikka yhden ruokalajin dieetit eivät anna pitkäaikasia tuloksia, sillä yleensä dieetin jälkeen ei kestä kauaa kun kadonneet kilot palaavat takaisin lanteille.
Mitäpä jos unohtaisit ihme dieetit ja panostaisit terveyteesi ja hyvinvointiisi koko loppu elämäsi?


Pysyvä ruokavalion muuttaminen tuottaa parhaimmat tulokset, ihanne paino säilyy, kun ruoka on terveellistä ja tasapainoista. Täytyy muistaa kuitenkin se, että monet tavoitteet saattavat jäädä toteuttamatta jos niitä on kerralla liikaa, sen vuoksi elämäntapoja ei välttämättä kannata muuttaa kertaheitolla, vaan asettaa matkanvarrelle pieniä välitavoitteita, sekä ajattella myönteisesti muutoksen kannalta. Terveelliset elämäntavat ja hyvinvointi ei tarkoita totaali kieltäytymistä kaikesta, joten "en syö enää sitä, tota ja tätä" asenteen voi unohtaa, aloita vain tekemällä parempia valintoja ja muuta ruokavaliotasi vähän kerrallaan. Panosta ruuan laatuun, valitse mielummin täysjyvä kuin vehnä tuotteita, sekä vältä sokeria ja huonoja rasvoja, lisää runsaasti kasviksia aterioille, ja valmista ruoka itse ja jätä einekset kaupan hyllyille, ne sisältävät haitallisia lisäaineita ja teollisesti kovetettuja rasvoja. Myös veden juontiin on hyvä kiinnittää huomiota, päivän aikana tulisi juoda vähintään 2,5 litraa.


Liikkumattomuus on monien sairauksien, kuten lihavuuden, verenpainetaudin, kakkostyypin diabeteksen, sepelvaltimotaudin, osteoporoosin ja masennuksen osasyy. Liikuntaa olisi hyvä harrastaa päivittäin vähintään puoli tuntia, jo kävelykin on parempi kuin ei mitään, kuntoilu-ohjelmakaan ei ole aina tarpeen, aluksi kunnon parantamiseksi voi tehdä vain pieniä muutoksia päivittäisiin tottumuksiin. Esimerkiksi seuraavalla kerralla valitset mielummin portaat kuin hissi, tai vaikka taitat koulu taikka työmatkasi mielummin pyörällä kuin bussilla.
Monet ajattelevat että liikunta ei ole höydyllistä taikka tehokasta ellei se ole hyvin rasittavaa ja hikistä puuhaa, liiallisen yrittämisen sijasta on kuitenkin tärkeämpää säilyttää into ja liikkua säännöllisesti, siksi olisikin hyvä löytää sellainen harrastus joka kiinnostaa sinua itseäsi ja pitää sinut liikkeessä.


Stressi on varmasti meille monelle tuttu juttu, valitettavasti stressi on myös läsnä välillä terveellisissäkin elämäntavoissa, itselleni valitettavasti kävi niin, kun olin yhdessä vaiheessa elämäntapojeni takia todella stressaantunut, kun suhteeni ruokaa kohtaan muuttui ortorektiseksi. Mitä useammin stressi tilanteita on, sitä uhatumpi on myös terveys, siksi on tärkeää löytää myös elämäntavoissa kultainen keskitie ja olla stressaamatta turhista. On tärkeää huolehtia siitä että arjen kiire ja stressi eivät saa yliotetta, siksi täytyy myös suoda aikaa itselleen rentoutumiseen ja lepoon.

Jos vanhat elämäntavat meinaavat ottaa ohjat käsiinsä...
 • Tee itsellesi selväksi mitä hyvää paremmat elämäntavat sinulle tuovat, älä mieti sitä mitä sinä menetät.
 • Aseta itsellesi pieniä tavoitteita jatkuvasti, kerta toisensa jälkeen.
 • Jos repsahdat taikka teet huonoja valintoja, älä ole itsellesi liian ankara vaan iloitse jo saavuttamistasi asioista ja jatka eteenpäin.
 • Palkitse itseäsi onnistumisesta. (En kuitenkaan suosittele epäterveellisiä mättöjä palkinnoksi)
 • Ruokavalion muutos ja liikunta voi aluksi nostattaa painoa, mutta muista se että lihas painaa enemmän kuin läski.
 • Kiellot synnyttävät uhmaa, joten älä totaali kieltäydy kaikesta, välillä voi myös herkutella.
"Love yourself enough to live a healthy lifestyle"
♥ Sanni
(Kuvat: Google)

12 kommenttia:

 1. Laitappa tyttö faktat kuntoon ennen kuin kirjoittelet tälläista blogia. Urheilu on muutakin kuin kuntosalilla käyntiä, esimerkiksi sinun kommenttisi siitä että et olisi uskonut että omalla painolla voi saada tehokkaan treenin (ilman painoja) antoi kyllä hyvät naurut ja hyvän esimerkin siitä kuinka "lifestyleblogeja" kirjoittelevat kuntosalikävijät ovat itseasiassa niin kapea katseisia urheilun suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan kirjoittaa ihan sellaista blogia kuin itse haluan, minun urheilu lajina sattuu nyt olemaan kuntosalilla käyminen, joka on lähellä sydäntäni, enköhän saa kirjoittaa ihan samanlailla lifestyle blogia niinkuin muutkin :D - kiitos kommentista

   Poista
 2. mulle tää blogi tuo ainakin sitä kaivattua motivaatioota mun elämäntaparemontissa, tää on sairaan hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, tosi mukava kuulla! :) Paljon tsemppiä sinulle jatkoon!

   Poista
 3. Ihana ja motivoiva postaus jälleen <3 jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos paljon! ♥️ Ja kyllä aivan varmasti jatkan :>

   Poista
 4. Hyvä postaus! Itse olen myös salitreenaamisen myötä tutustunut paremmin ruokiin ja niiden ravinteisiin, alkanut ostaa päivittäin terveellisempiä vaihtoehtoja kuten täysjyvä tuotteita ja oikeasti vähä rasvaisempia lihoja, hedelmiä ja vihanneksia. Maksaahan ne toki enemmän mutta makua ei voita mikään, sen lisäksi että ovat terveellisempiä vaihtoehtoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Aivan totta, ja ei mikään myöskään voita sitä hyvää oloa minkä terveellien ruoka ja liikunta antaa, ihanaa kun kroppa toimii oikein ja hyvin! :)

   Poista
 5. Ignooraa tommoset anonyymit, sä kirjoitat hyvin ja sellasta asiaa, joka on sun mielestä tärkeetä. Sun blogi näyttää muutenkin kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu eihän tuollaisista pidä sen enempää välittää! Kiitos paljon! <3

   Poista
 6. Mun mielestä sun blogi on just niin hyvä tälläsenä! Ja jos joitain ärsyttää sun kirjotustyyli ni miks ne ees sit lukee tai vaivautuu kommentoimaan? Mä ainaki tykkään sun blogista aivan valtavasti!!!! :-) ja nimenomaan se sali on varmaa se sun juttu, niinku munkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva! Ja oikeassa olet, ei kukaan pakota lukemaan taikka kommentoimaan jos ei kiinnosta! Ja kyllä, kaikki saa valita lajinsa juurikin miten haluaa, ja me ollaan valittu kuntosalilla käynti! Miks ihmisten täytyy aina löytää kaikesta kaikki mahdollinen negatiivinen... :|

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kaikki typerät ja herjaavat kommentit menevät suoraan roskapostiin!
-
Kiitos paljon kivasta kommentista! ♥️