sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Raikas marjainen suklaamousse raakakakku

Täältä suunnalta sitä vain satelee herkku reseptejä postauksesta toiseen. No minkäs sille voi, kun ensimmäinen kokeilu osoittautui niin hyväksi, niin täytyihän sitä heti ruveta kehittelmään uutta raakakakku reseptiä. Tällä kertaa halusin hieman raikkaamman kakun, mutta silti myös tietenkin suklaan makua täytyi löytyä! Tähän väliin vielä varoituksen sanaset; tämä kakku on syntisen hyvää ja vahingossa saatat mahdollisesti hotkaista koko kakun kerralla... ;)


Raikas marjainen suklaamousse raakakakku:
Pohja: 
200g pähkinöitä (itse käytin naturel pähkinäsekoitusta)
250g kivettömiä taateleita
35g (n. 1dl) kookoshiutaleita

Raikas marjainen täyte, kerros 1:
60g (n. 1dl) kookosöljyä
300 ml kookoskermaa
200g marjoja (itse käytin pensasmustikkaa ja vadelmia)
50g erytlitoli
puolikas banaani

Suklaamousse täyte, kerros 2:
200 ml kookoskermaa
1 kpl avokaado
20g (n. 2 rkl) raakakaakaojauhe
50g erytlitoli
puolikas banaani

⇒ Sekoita pohjan ainekset sekaisin blenderissä. Levitä valmis seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Laita pohja pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat seuraavan kerroksen täytteen.

⇒ Valmista toisen kerroksen täyte taas blendaamalla kaikki ainekset sekaisin. Levitä täyte pohjan päälle ja laita pakkaseen ainakin tunnin ajaksi jähmettymään.

⇒ Kun toinen kerros on jähmettynyt, niin voit tehdä kolmannen kerroksen. (Täytyy odottaa jähmettymistä, ettei kolmas kerros uppoa toisen sisälle...) Ja sitten ei muuta, kun blenderi huutamaan ja kolmannen kerroksen ainekset sekaisin. Levitä valmis mousse toisen kerroksen päälle tasaisesti ja jätä kakku pakkaseen. Kaikista parhaimman kakun saat, jos annat sen tekeytyä pakkasessa yön yli, mutta muutama tuntikin riittää.

⇒ Ennen kakkupalasella herkuttelua täytyy vielä nostaa kakku n. 1 tunniksi huoneen lämpöön hieman pehmenemään tai leikkaaminen on mahdotonta. Sitten ei muuta, kun äkkiä lapioimaan kakkua parempiin suihin! ;)


Tälläiseksi pieneksi loppukevennykseksi vielä; koko kakku sisältää n. 4680 kcal. Mutta mitä pienistä, niinhän? ;) Ja täytyyhän tässä myös muistella sitä, että kakku on tehty pelkästään hyvistä ja erittäin laadukkaista raaka-aineista.

Maukkaita hetkiä!
♥ Sanni 

4 kommenttia:

  1. Katoin jo instagramissa tätä ja nyt kun vielä laitoit reseptinkin, niin pakko testata joku päivä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Tämä on kyllä ehdottomasti kokeilun arvoinen ;)

      Poista
  2. kuullostaa kyl ihan huipulta toi resepti! pitää kyllä joskus kokeilla :)

    http://juli-aaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanan raikas ja hyvän makuinen kakku! Suosittelen kokeilemaan :)

      Poista

Kommentoithan asiallisesti, kaikki typerät ja herjaavat kommentit menevät suoraan roskapostiin!
-
Kiitos paljon kivasta kommentista! ♥️