torstai 3. joulukuuta 2015

Nikon 1 J5 + 30-110

Vihdoinkin minäkin olen nyt päässyt "oikeiden" bloggaajien joukkoon, kun hankin itselleni kunnon kuvauskaluston! Olen koko blogitaipaleeni ajan kuvannut blogiini lähestulkoon aina vain ja ainoastaan iPhonellani. Nyt siihen tulee muutos ja tulevaisuudessa blogissani on luvassa sata (siis miljoona) kertaa parempia kuvia. Motivaatio bloggaamiseenkin kasvoi entisestään, kun nyt tiedän että voin tarjota lukijoilleni vieläkin parempia ja mielyttävempiä lukuhetkiä blogini parissa!


Kameroita vertaillessa ja tutkiessa päädyin ostamaan Nikon 1 J5 kompaktin järjestelmäkameran lisäputkella. Kyseisessä kamerassa oli kaikista parhaimmat ominaisuudet ja se sopi kokonsakin puolesta erinomaisesti juuri minulle!

"Erinomaisia kuvia: täydellinen tasapaino nopeuden, kuvanlaadun ja helpon kuljetettavuuden välillä. Nikon 1 J5 -kameralla saavutat ylivertaisia tuloksia, sillä sen kuvakenno on neljä kertaa suurempi kuin useimmissa kompaktikameroissa. Suuri taustavalaistu CX-kokoinen kenno tallentaa mahdollisimman paljon valoa. Jokainen kuvapiste toistuu täydellisenä, ja tuloksena on kuvia, jotka ovat täynnä värejä ja pieniä yksityiskohtia.
Toimii myös hämärässä: ISO-alueen 160–12 800 ansiosta Nikon 1 J5 mahdollistaa selkeät ja laadukkaat kuvat melkein missä tahansa valaistuksessa. Voit säätää ISO-arvoa joko käsin tai antaa kameran määrittää ISO-herkkyyden, jotta saat varmasti täydellisiä tuloksia. Edistynyt kohinan vähennys takaa selkeämmät ja erottelukykyisemmät kuvat korkeilla ISO-arvoilla.
Äärimmäiset kuvausnopeudet: mikään ei ole liian nopeaa Nikon 1 J5 -kameralle, jonka sarjakuvausnopeudet ovat parempia kuin DSLR-kamerassa. Ota 20 kuvaa sekunnissa jatkuvalla tarkennuksella tai jopa 60 kuvaa sekunnissa ensimmäisessä kuvassa määräytyvällä tarkennuksella. Pystyt helposti hyödyntämään sarjakuvausta kääntämällä kameran tilanvalitsimen Urheilu-tilaan. Voit valita kuvausnopeuden ja tarkastella nopean toiminnan kuvasarjoja välittömästi yhtenä otosryhmänä."

Yllämainittuina omaan mieleeni parhaat ominaisuudet, mitä kamerassa on. En malta odottaa, että saan muistikortin kameraani ja pääsen kuvailemaan! Eniten odotan tietenkin sitä, että pääsen kokeilemaan urheilutilaa treenien ikuistamiseen. 

Treeneistä puheen ollen - Olen tosiaan edelleen sairaana, mutta tutkimukset ovat alkaneet nyt edetä ja toivottavasti saan mahdollisimman nopeasti selvyyden, että mikä tauti minua piinaa! Sain vihdoinkin lähetteenn mykoplasma testeihin ja sen lisäksi minulle tehdään pef-seuranta, astman pois sulkemiseksi. Edellisistä röntgenistä ja verikokeista ei mitään selvinnyt, mutta epäilen kovasti että kyseessä voi olla mykoplasma, joten hyvä että se nyt vihdoin tutkitaan. Eiköhän tämä tästä lähde selviämään!

Ensi kertaan,
<3 Sanni
Lähde: Nikon

8 kommenttia:

 1. kiva kuulla että saadaan jatkossa laadukkaita kuvia ♥ ois kiva kuulla sun arvio tosta kamerasta sitten ku oot vähän testaillu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, älä muuta sano! :) Ja joo ehdottomasti voisin laittaa mielipidettä ja arviota, kun on päässyt vähän tutustumaan ja käyttämään kameraa :)

   Poista
 2. Oi miten ihanaa! ♥ Itsekin nimittäin tilasin vasta ensimmäisen järkkärini; Olympuksen Pen E-pl7:n ja siihen valovoimaisen M.Zuiko 25mm/f1.8 objektiivin! :) Se tunne on kyllä ihan mahtava kun vihdoinkin saa niitä teräviä ja upeita kuvia - ainut vaan että itselläni ainakin on vielä paljon opeteltavaa eri säätöjen kanssa :') www.mikkosaari.fi -sivuilta saa kuitenkin erittäin hyviä vinkkejä järkkärillä kuvaamiseen, kannattaa käydä kurkkamassa jos jokin asia mietityttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näimpä! Minullakin on kyllä opeteltavaa kameran käytön kanssa, nyt alkuun olen vain kuvaillut automaatti ohjelmalla... Toivon mukaan tämä kameran käyttö tästä selviytyy ja oppii tuntemaan parhaat asetukset! :) Kiitos vinkistä, käyn ehdottomasti jossain vaiheessa kurkkaamassa Mikko Saaren vinkit kuvaamiseen :)

   Poista
 3. Kunnon kuvauskalusto? Toihan on ihan kuraa! Valovoima on perseestä, eikä ISO-herkkyys siihen auta, kun kuvista tulee täyttä mosaiikkia!
  Sain lahjaksi ton kameran ja möin vittuun viikon päästä. Tiedän kokemuksesta, että iPhonee 6:llakin saat kirkkaampia, laadukkaampia ja terävämpiä kuvia kuin tolla paskalla.
  Otan osaa huonon valinnan johdosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että olet tuota mieltä! Olen ainakin tähän asti ollut erittäin tyytyväinen kameraani ja sen antamaan lopputulokseen. Aikansa se kuitenkin vie, että oppii tunteman parhaat kuvaus asetukset, joten viikon käytön jälkeen ei kyllä minun mielestäni voi tuotetta tuomita!

   Poista
 4. Kovat on toisella anonyymilla väitteet, melkoinen kamera täytyy olla hänen iPhonessaan :D Nikon J5:n yhden tuuman kenno yhdistettynä kitti-objektiiviin ei tietenkään voi vastata täyskennollista f/1.4 objektiivilla varustettua järkkäriä hämäräkuvauksessa. Mutta enpä nyt menisi sentään surkeaksi moittimaan. Kyllä tuossa pystyy herkkyyttä 1600:een nostamaan kohtuu huoletta, etenkin kun hieman kikkailee asetuksilla. Onhan siinä kohinaa joo, mutta kun odotuksia ei pidä pilvissä niin kuvat on ihan ok tasoa. Ja ainahan voi kuvata raw:ta ja tehdä itse kohinanpoistot jos on pikselinnysvääjä-tyyppiä. Itsellä ollut sama kamera käytössä pari viikkoa ja todella hyvä etenkin reissukamerana ottaen huomioon kennon koon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä anonyymit kyllä tuppaavat tulla aina joka paikkaan valittamaan ja väittämään kaikenlaista :'D Itsekin tykkään kyllä tuosta kamerasta ja sen tuottamista kuvista oikein paljon!:)

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kaikki typerät ja herjaavat kommentit menevät suoraan roskapostiin!
-
Kiitos paljon kivasta kommentista! ♥️