sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Tulevaisuuden suunnitelmia

Valmistuttuani koulusta olen miettinyt paljon, että mitä oikeasti haluan tulevaisuudeltani. Mihin ammattiin haluan päätyä? Mikä on se minun juttuni? Sehän nyt on selvä juttu, että haluan työskennellä hyvinvoinnin, urheilun ja terveellisten elämäntapojen parissa. Sekin kun on hyvin laaja käsite ja mahdollisuuksia on monia.

Ammattikorkeakouluun opiskelemaan liikunnanohjaajaksi? Ehkä sittenkin fysioterapeutiksi? Mitäs jo menisinkin vain personal trainer koulutukseen? No mutta ehkä mua kiinnostaa sittenkin mentaalivalmennus? Vai sittenkin erityisesti ravintopuoli?

Näitä ajatuksia on tullut pyöriteltyä päässä erittäin paljon. Olin jo aivan varma siitä, että haluan keväällä hakea ensisijaisesti opiskelemaan fysioterapeutiksi. Ajattelin, että olisi mahtavaa olla tulevaisuudessa fysioterapeutti, sekä personal trainer. Juttelin asiasta kuitenkin monien kanssa ja päädyin siihen, että se ei sittenkään ole juttuni. Haluanko asiakkaikseni jo valmiiksi fyysisesti vammautuneita ihmisiä? Ehkä, mutta se ei tee minusta hyvää valmentajaa, jos osaan kuntouttaa vammoja.

Haluan olla hyvä valmentaja, siis korjaan - haluan olla paras. Haluan osata ohjata hyviä treenejä ja toteuttaa toimivia ruokavalioita ja siinä samalla haluan myös osata vaikuttaa asiakkaan elämään pysyvästi. Elämäntapamuutosta tehdessä tarvitaan valmennusta myös mentaalipuolella ja sehän siinä on oikeastaan tärkeintä. Kaikki tunteet ja ajatukset kun muodostuvat siellä pään sisällä. Jos asiat eivät pelaa niiden yhteisten treenien ulkopuolella, niin homma levähtää käsiin alta aikayksikön.


Aion siispä lähteä opiskelemaan personal traineriksi ja lisäkoulutuksien kautta erikoistua mentaalivalmennukseen. Haluan olla aidosti hyvä valmentaja, haluan tuntea asiakkaani heikkouksine ja vahvuuksineen. Haluan panostaa jokaiseen yksilöllisesti, sekä auttaa heitä tekemään elämään toivottavat muutokset. Haluan olla kokoajan mukana projektissa ja osata käsitellä hyvin myös sitä henkistä puolta.

Nykyään nähdään liikaa sellaisia Personal Trainereita, jotka ovat suunnilleen koko ikänsä aikana käyneet muutaman kerran bodypumpissa... Kuka vain kun voi nykyään sen lisenssin itselleen suhteellisen pienellä työllä hankkia. Haastettahan se tuo, jos haluaa joukosta erottautua, mutta unelmien eteen täytyy tehdä töitä! Olen kuitenkin erittäin määrätietoinen ja uskon unelmiini, joten eiköhän joku päivä vielä rokata täysillä.

Mites sitten työn ulkopuolinen elämä? Mihin tähdätään treenaamisella nykyään? 

Hyvä olo ja hyvinvointi. Siinä vastaus hyvin lyhyesti ja ytimekkäästi. Heitin hyvästit kisahaaveilleni, kun ylikunto toden teolla avasi silmäni. En halua leikkiä terveydelläni ja rehellisesti sanottuna - elämässä on hieman tärkeämpiä asioita, kuin fitness lavoilla puolialasti keikistely. Haluan nauttia elämästä ja elää hetkessä. En halua rajoittaa elämääni tai kieltäytyä hauskoista jutuista koska fitness. Tärkeintä on voida hyvin ja olla onnellinen!

Ulkona on niin mahtava ilma, että minun on pakko lähteä nyt heittämään pieni kävelylenkki :) Ensi kertaan siis!

<3 Sanni

8 kommenttia:

 1. Ihan huippua että päätät opiskella personal traineriksi - tulet varmasti olemaan hyvä siinä! :) Itse olen joskus myös miettinyt fysioterapeutin ammattia, mutta miulla ei ole oikein minkäänlaista kokeumusta kyseisestä alasta.. Työskentelen tällä hetkellä myyjänä, mutta en usko että haluan tehdä sitä lopunelämääni, vaikka asiakaspalvelusta tykkäänkin :D Olisipa itsellänikin yhtä selkeät tulevaisuudensuunnitelmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Kyllä se vaan mun juttu olisi :)

   Ja eihän sitä voi kokemusta ollakkaan heti alkuunsa, ehdottomasti haet fyssarikouluun jos se omalta jutulta tuntuu!! :) Tsemppiä!

   Poista
 2. Kirjoittelin ihan samanlaisista fiiliksistä parisen postausta taaksepäin, kiva lukea myös sun ajatuksia samasta aiheesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, kiva kuulla! Täytyykin käydä lukaisemassa sunkin ajatukset asiasta! :)

   Poista
 3. Olen blogiasi alusta asti seuraillut ja pakko sanoa, että olet kasvanut henkisesti erittäin paljon! :) Toivottavasti pääset toteuttamaan unelmiasi personal trainerina tulevaisuudessa! Kaikkea hyvää ja paljon tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mahtavaa kuulla <3 Kiitos tuhannesti tästä piristävästä ja tsemppaavasta kommentistasi! :)

   Poista
 4. kaikki on nykyään person trainereita 😂 entäs sitten kun fitness buumi laantuu? kiinnostaaks sua sitte enää? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti kyllä! Harmi, sillä huonot personal trainerit pilaavat kaikkien mainetta.

   Varmasti kiinnostaa fitness buumin jälkeenkin :D On tämä elämäntapakin tullut minulle jäädäkseen.

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kaikki typerät ja herjaavat kommentit menevät suoraan roskapostiin!
-
Kiitos paljon kivasta kommentista! ♥️